Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Χρειάζονται και άλλα μέτρα!



Συνεχίζουν τις προκλήσεις τα μέλη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Την ώρα που ο ελληνικός λαός στενάζει από την αναλγησία των μέτρων λιτότητας, ο Τούρκογλου ετοιμάζεται να ανακοινώσει νέα μέτρα. Ή μάλλον ετοιμάζεται να ξαναγράψει το μνημόνιο με τους διεθνείς τοκογλύφους, μιας και το υπάρχον μνημόνιο απέτυχε. Για το σκοπό αυτό θα μεταβεί στις ΗΠΑ. Οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα αφορούν στο πρόγραμμα λιτότητας για την περίοδο 2011-2014, γιατί το παλιό πρόγραμμα λήγει στα μέσα του 2013.


Μας έλεγαν οτι η κατάσταση βελτιώνεται, ενώ χειροτερεύει. Μας έδωσαν ψεύτικες ελπίδες και μας καταληστεύουν με επαχθείς και άδικους φόρους. Οι περισσότεροι έχουν ήδη πληρώσει και καλούνται ακόμη να πληρώσουν σε φόρους όλα όσα έβγαλαν πέρυσι. Κάθε τρείς και λίγο ξαναπληρώνουμε την αξία του σπιτιού μας σε φόρους. Και του αυτοκινήτου μας. Φορολογούνται ακόμη και οι απολυμένοι, επειδή όταν είχαν δουλειά, αγόρασαν σπίτι.





Και όλοι αυτοί οι φόροι, είναι φόροι χωρίς ανταπόδωση. Αντί να μειωθεί το το έλλειμμα, αυξάνεται. Μέσα στο καλοκαίρι προσελήφθησαν 25.000 δημόσιοι υπάλληλοι, λέει η τρόικα και η κυβέρνηση δεν το διαψεύδει. Πράγματι φαίνεται οτι τους προσέλαβαν, ενώ το ζητούμενο ήταν να μειώσουν τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων. Οι δαπάνες του δημοσίου αυξήθηκαν. Ο ιδιωτικός τομέας διαλύθηκε. Ο κόσμος πλέον, μετά το αρχικό σοκ, είναι σε απόγνωση. Πλέον στενεύουν τα περιθώρια για όλους...

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...