Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ 1714 – 1779



Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός είναι πολύπλευρος χαρισματούχος ιεραπόστολος και εθναπόστολος. Εκτός απο τα άλλα χαρίσματά του, είχε και το χάρισμα της προφητείας. Είναι προφήτης μετά Χριστόν. Είναι λανθασμένη η γνώμη ότι μετά Χριστόν δεν υπάρχουν προφήτες. Προφήτες του Θεού υπάρχουν σε όλες τις εποχές. Μετά Χριστόν δεν υπάρχουν Μεσσιανικοί προφήτες, δηλαδή προφήτες, που να προφητεύουν την έλευση του Μεσσία, αφού έγινε η έλευση του Μεσσία Χριστού.



Το προφητικό χάρισμα το δίνει το Πνεύμα το Άγιο και μετά Χριστόν μέσα στην Εκκλησία σε όλες τις εποχές. Η Αποκάλυψη, που γράφτηκε μετά Χριστόν, είναι προφητικό βιβλίο. Στις πράξεις των Αποστόλων αναφέρεται ο προφήτης ‘Αγαβος, που οι προφητείες του πραγματοποιήθηκαν με ακρίβεια.



Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός προφήτεψε την απελευθέρωση της Ελλάδας. Προφήτεψε διάφορα δεινά και καταστροφές απο πολέμους. Προφήτεψε το γενικό πόλεμο, το διχασμό και το αλληλοφάγωμα των Ρωμιών. Προφήτεψε τη δυσαρμονία μεταξύ λαού και κλήρου, τη δυστυχία που θα έρθει, ένεκα της οκνηρίας και της παραμελήσεως της γεωργίας. Προφήτεψε την καταπληκτική τεχνική πρόοδο και τις μεγάλες έφευρέσεις του κόσμου. Προφήτεψε τη θρησκευτική και ηθική παρακμή των ανθρώπων. Προφήτεψε ότι ο δαίμονας θα βγεί απο το καυκί του και θα δείξει με θράσος τα σχέδιά του.



Και πραγματικά στις μέρες μας ο διάβολος έγινε ξετσίπωτος. Απλώνει παντού τρομερή δημόσια διαφθορά και το κακό, αντι να κρύβεται, στεφανώνεται δημόσια. Προκλητικές αθειστικές θεωρίες έχουν αποθρασύνει τους αρνητές. Η διανόηση και η γνώση, αντί να είναι κήρυγμα Θεού, γίνεται όργανο του διαβόλου. Ακόμη και οι θρησκευόμενοι κινδυνεύουν να χάσουν τη μεταφυσική αναζήτηση. Γενική αποστασία του κόσμου προετοιμάζει την έλευση και υποδοχή του Αντιχρίστου.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...