Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Είναι η χρηματοδοτούμενη από τον Σόρος, "Ατζέντα 21" ένα κρυφό σχέδιο για την παγκόσμια διακυβέρνηση; (Ναι, μόνο που δεν είναι κρυφό)




Τελικά τι είναι η Ατζέντα 21; Αν δε γνωρίζετε τι είναι, θα έπρεπε.


Η Ατζέντα 21 είναι παλαιό σχέδιο, δύο δεκαετιών, του ΟΗΕ για την παγκόσμια "Βιώσιμη Ανάπτυξη". Το 1992 ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους και άλλοι 177 παγκόσμιοι ηγέτες συμφώνησαν σε αυτό το σχέδιο, ενώ το 1995 ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον δημιούργησε το προεδρικό συμβούλιο για τη "Βιώσιμη Ανάπτυξη" με την εκτελεστική οδηγία #12858. Με αυτόν τον τρόπο "σπρώχτηκε" το σχέδιο του ΟΗΕ στην μεγάλη κυβερνητική μηχανή της Αμερικής χωρίς κανέναν έλεγχο ή συζήτηση από το νομοθετικό σώμα, το Κονγκρέσο.


Ακούγεται ως ωραία ιδέα η "Βιώσιμη Ανάπτυξη", σωστά; Ακούγεται ως ωραία ιδέα, μέχρι να ξύσουμε την επιφάνεια και να διαπιστώσουμε οτι η Ατζέντα 21 και η Βιώσιμη Ανάπτυξη αποτελούν στην πραγματικότητα το μανδύα για την επιβολή της θεωρίας του Σοσιαλισμού στον κόσμο. Η ενσωμάτωση οικονομικών, κοινωνικών και περιβαλλοντικών πολιτικών με σκοπό τη μείωση της κατανάλωσης, την κοινωνική ισότητα και την διατήρηση και επαναφορά της ισορροπίας στη φύση.



Οι υποστηρικτές της επιμένουν οτι μέσα σε μία κοινωνία κάθε απόφαση θα βασίζεται σε περιβαλλοντικά κριτήρια, με έμφαση σε τρεις παραμέτρους: την παγκόσμια εκμετάλλευση της γής, την παγκόσμια εκπαίδευση, και τον έλεγχο και τη μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού.


Η κοινωνική ισότητα περιγράφεται ως το δικαίωμα και η ευκαιρία όλων των ανθρώπων "να επωφεληθούν ισότιμα από τους διαθέσιμους κοινωνικούς και περιβαλλοντικούς πόρους". Ανακατανομή του πλούτου. Η κατοχή ιδιωτικής ιδιοκτησίας είναι κοινωνική αδικία. Η εθνική κυριαρχία είναι κοινωνική αδικία. Τα καθολικά προγράμματα ασφάλισης και περίθαλψης είναι κοινωνική αδικία. Όλα αυτά περιέχονται στην Ατζέντα 21.


Τι διακυβεύεται με την Ατζέντα 21:

  • Η κατοχή ιδιωτικής ιδιοκτησίας
  • Η οικία στην οποία διαμένει μία οικογένεια
  • Η κατοχή ιδιωτικού αυτοκινήτου και η ατομική επιλογή μετακίνησης
  • Η κατοχή μικρού ιδιωτικού οικιακού αγροκτήματος - η μικρή ιδιωτική γη

Η Ατζέντα 21 στοχεύει ανοικτά στην ιδιωτική ιδιοκτησία. Σχετικά με την κατοχή ιδιωτικής γης, για πάνω από τριάντα πέντε χρόνια ο ΟΗΕ ξεκαθαρίζει σαφέστατα:

Γη... δεν μπορεί να θεωρηθεί ως συνηθισμένο περιουσιακό στοιχείο, ρυθμιζόμενο από ιδιώτες και υποκείμενο σε πιέσεις και αδυναμίες των αγορών. Η κατοχή ιδιωτικής ιδιοκτησίας είναι επίσης το κύριο εργαλείο συσσώρευσης και συγκέντρωσης πλούτου και επομένως συμβάλλει στην κοινωνική αδικία - αν είναι ανεξέλεγκτη, μπορεί μπορεί να καταστεί μέγιστο εμπόδιο στο σχεδιασμό και την υλοποίηση των αναπτυξιακών σχεδίων. Η εξασφάλιση κατοικίας και συνθηκών υγιεινής διαβίωσης των ανθρώπων μπορεί μόνο να επιτευχθεί αν η γη χρησιμοποιηθεί προς όφελος της κοινωνίας συνολικά.

Υπάρχουν δύο ακόμη, πολύ καλοί λόγοι για να είμαστε επιφυλακτικοί με την Ατζέντα 21 και το Διεθνές Συμβούλιο για την Προστασία του Περιβάλλοντος σε Τοπικό Επίπεδο (International Council of Local Environmental Initiatives - ICLEI): Ο Τζορτζ Σόρος και ο ΟΗΕ. Κεφάλαια του Σόρος χρηματοδοτούν τμήματα του ICLEI:

Το 1997, το ίδρυμα Open Society του Τζορτζ Σόρος έδωσε χορηγία 2.147.415 δολλαρίων για την υποστήριξη του σχεδίου της Ατζέντα 21. Έκτοτε πολύ περισσότερα κεφάλαια δαπανήθηκαν για την προώθηση του σχεδίου.

Αυτού του τύπου τα σχέδια παγκόσμιας κλίμακας δε θα μπορούσαν να υλοποιηθούν χωρίς μία μεγάλη και επαρκώς χρηματοδοτούμενη ομάδα προώθησης αυτών των προτεραιοτήτων. Γι'αυτό η Ατζέντα 21 έχει το ICLEI. Το ICLEI έχει βαθύτατα περιχαρακωθεί στην Αμερική:

Το Διεθνές Συμβούλιο για την Προστασία του Περιβάλλοντος σε Τοπικό Επίπεδο (ICLEI) των ΗΠΑ δημιουργήθηκε το 1995 και έχει έκτοτε μεγαλώσει από μία χούφτα τοπικών κυβερνήσεων που συμμετέχουν σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα, σε ένα συμπαγές δίκτυο αποτελούμενο από περισσότερες από 600 πόλεις, κωμοπόλεις και δήμους, οι οποίες πασχίζουν ενεργά να επιτύχουν συγκεκριμένες μειώσεις στις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου και να δημιουργήσουν πιο "βιώσιμες" κοινότητες. Το ICLEI των ΗΠΑ είναι ο ηγέτης στην κλιματική προστασία και προσαρμογή, και τη βιώσιμη ανάπτυξη σε τοπικό κυβερνητικό επίπεδο.

Στον κόσμο των επιχειρήσεων η Ατζέντα 21 δεν είναι φιλική προς την ελεύθερη αγορά - η κυβέρνηση αποφασίζει ποιά εταιρεία θα λάβει φοροαπαλλαγές και θα επιβιώσει. Προς επιβεβαίωση αυτής της διαπίστωσης, η θερμή σχέση της Αμερικάνικης κυβέρνησης με την εταιρεία GE, η οποία δεν πλήρωσε κανένα φόρο το 2010.


Στην χώρα μας ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, φίλος ή μαθητής του Τζορτζ Σόρος, έχει επανειλλημένα μιλήσει δημόσια υπέρ της "βιώσιμης ανάπτυξης", της κλιματικής αλλαγής, αλλά και της παγκόσμιας διακυβέρνησης. Μάλιστα μετονόμασε το Υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ (Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων) σε Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Στην Ελλάδα η Ατζέντα 21 προωθείται εντατικά μέσω της εκπαίδευσης, ώστε να ...προετοιμαστούν κατάλληλα οι επόμενες γενιές των Ελλήνων! Για παράδειγμα, στην Γ' τάξη του δημοτικού ξεκινά η ...μύηση των μικρών μαθητών στη θεά ...Γαία, μέσω του μαθήματος της Ιστορίας.


Και κάτι ακόμα... Είναι πλέον φανερό ότι η Ελλάδα είναι το πειραματόζωο της παγκόσμιας διακυβέρνησης. Εδώ στη χώρα μας, με πρόσχημα ένα επονείδιστο χρέος, συντελούνται απίστευτες αλλαγές, που αν "περάσουν" θα οδηγήσουν την ανθρωπότητα στον όλεθρο. Τις τελευταίες μέρες ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση το νέο χαράτσι, το τέλος ακινήτων που θα κληθεί να πληρώσει, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, ο ταλαίπωρος Έλληνας. Σε περίπτωση που κάποιος ιδιοκτήτης δεν πληρώσει το τέλος, αυτόματα αυτή η οφειλή βεβαιώνεται στην εφορία με αποτέλεσμα ο ιδιοκτήτης του ακινήτου να κινδυνεύει να χάσει ακόμη και το ακίνητό του... Μήπως αυτό το μέτρο σχετίζεται με την Ατζέντα 21 και την κατάργηση της ιδιωτικής ιδιοκτησίας; Λέμε, μήπως...


Επειδή η Ατζέντα 21 είναι ένα τεράστιο ζήτημα, θα επανέλθουμε σύντομα, ώστε να ανακαλύψουμε κι άλλες πτυχές του.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...