Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Ο πρόεδρος Ομπάμα φορολογεί τους πλούσιους Αμερικανούς


Στην θέσπιση φόρου για όσους Αμερικανούς πολίτες έχουν εισόδημα άνω του 1 εκατομμυρίου δολαρίων προχωρεί η κυβέρνηση Ομπάμα. Όπως μεταδίδουν αμερικάνικα μέσα ενημέρωσης, ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναμένεται να προβεί στις σχετικές ανακοινώσεις την Δευτέρα.


Κατά την ίδια πληροφόρηση, η κίνηση Ομπάμα υπαγορεύεται από την ανάγκη να διασφαλιστεί ότι οι ευπορότεροι Αμερικανοί πολίτες θα πληρώνουν ανάλογο ποσοστό του εισοδήματός τους στην εφορία σε σχέση με τον μέσο Ανερικανό.


Μάλιστα, το συγκεκριμένο μέσο ενδέχεται νς ονομαστεί "Κανόνας του Μπάφετ", ακριβώς επειδή ο πολυεκατομμυριούχος Γουόρεν Μπάφετ είναι εκείνος που έχει επισημάνει τη συγκεκριμένη στρέβλωση στο φορολογικό σύστημα της χώρας.


Σχόλιο: Οι Αμερικανοί αποδεικνύονται μακράν πιο σοβαροί και πρακτικοί στο θέμα της οικονομικής κρίσης, σε σύγκριση με τους ευρωπαίους. Εκτός από το μεγαλεπίβολο σχέδιο ανοικοδόμησης των ΗΠΑ, που θέλει να προωθήσει ο Ομπάμα, και το οποίο θα δώσει μεγάλη ώθηση στην αμερικάνικη οικονομία, σκοπεύει να τα πάρει κι από τους πλούσιους! Αυτά ας τα βλέπουν οι φλύαροι ευρωπαίοι...


Κάτι ακόμα: στην Ελλάδα οι 200 πλουσιότεροι Έλληνες δεν πληρώνουν καθόλου φόρους!!!


Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...